Najcenejša gradnja hiše – kaj morate vedeti

V mnogih delih države pomanjkanje cenovno dostopnih stanovanj frustrira kupce stanovanj. Če je to vaša situacija, namesto da bi poskušali konkurirati na vročih stanovanjskih trgih, morda iščete najcenejši način za gradnjo hiše . Na voljo je veliko različnih možnosti, ki jih lahko izkoristite in izgradnja cenovno ugodnega doma je lahko izvedljiv projekt, ki ga želite prevzeti.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali zgraditi vaš proračunsko prijazen dom:

1. Poenostavite zasnovo vašega doma

Najcenejši način za gradnjo doma je oblikovanje preproste škatle. Če se držimo kvadrata ali pravokotnika, sta zgradba in oblikovanje preprosta. Na splošno je gradnja cenejša kot gradnja obsežnega enonadstropnega doma, zato boste morda želeli razmisliti o načrtovanju večnadstropnega doma, če potrebujete več prostora.

Če vas skrbi, da dom v slogu škatle ne bo privlačen, pomislite, da lahko zunanjost naredite bolj zanimivo z urejanjem krajine, polknami, razsvetljavo in drugimi možnostmi dekorja, ki ne stanejo veliko.

Drug del zasnove doma, ki ga je treba upoštevati, je streha. Verjeli ali ne, obstaja veliko različnih modelov streh in lahko vplivajo na ceno vašega doma. Čim preprostejša je zasnova strehe, tem cenejša bo gradnja hiše.

Na primer, glede na RemodelingImage.com, namestitev za (skoraj) ravno streho na 1.500 kvadratnih metrov veliko hišo v povprečju stane 6.000 $ – 15.000 $. Za dvokapno streho, tipično dvokapno streho, je strošek namestitve 12.000 – 18.000 $ in do 25.000 $, če upoštevate stroške za asfaltne skodle. Še bolj zapletena streha, mansardna streha – z ravno streho in več nagibi – ima lahko v povprečju stroške namestitve od 20.000 do 50.000 dolarjev.

Seveda bodo stroški odvisni od številnih dejavnikov, vključno z velikostjo hiše/strehe, uporabljenimi materiali, številom naklonov ter strmino in dolžino pobočij. Mansarde lahko tudi zvišajo ceno.

2. Poskusite Tiny Home

Obstaja razlog, zakaj so majhne hiše vse bolj priljubljene: stanejo manj za gradnjo in jih je mogoče zgraditi na kolesih za ljudi, ki se bodo morda želeli preseliti v prihodnosti. Ni vam nujno treba kupiti majhnega doma, da bi imeli stroškovne koristi manjšega doma.

Veliko vašega materiala in dela bo ocenjeno na kvadratni čevelj. Zgradite 2000 kvadratnih metrov veliko hišo namesto 3000 kvadratnih metrov in prihranili boste denar. Odločite se za gradnjo majhne hiše , ki je po definiciji manjša od 400 kvadratnih metrov, in prihranili boste cel kup denarja. Povprečni stroški za izgradnjo majhne hišeje približno 20.000 $ – 30.000 $ za material. Odvisno od tega, ali je vaš majhen dom mobilen ali stacionarni, boste morda morali kupiti tudi zemljišče za gradnjo. Po podatkih USDA je to v povprečju leta 2020 približno 3.160 $ ​​na hektar za podeželsko zemljišče. Vendar pa bodo stroški zemljišča odvisni od države, v kateri nameravate živeti, nekaterih značilnosti, kot so jezera, in bližine zemlje do metropolitanskih območij. Pomembno je tudi omeniti, da običajno ne morete dobiti hipoteke za majhen dom, zato boste morali poiskati alternativne možnosti financiranja .

Naredite prvi korak k pravi hipoteki.

Prijavite se na spletu za strokovna priporočila z resničnimi obrestnimi merami in plačili.

3. Najemite izkušenega graditelja stanovanj

Če delate z domačim mojstrom, najemite izkušenega. Čeprav lahko izkušeni domači mojster stane več kot enega z malo ali brez izkušenj, boste stroške verjetno nadomestili med postopkom gradnje. Izkušen graditelj vam lahko pomaga ugotoviti, kje porabiti in kje prihraniti. Verjetno bodo imeli ustvarjalne ideje za prihranek denarja. Pomagajo vam lahko, da se izognete težavam, preden se pojavijo, saj so verjetno imeli veliko izkušenj pri navigaciji v svoji karieri.

4. Prihranite stroške tako, da postanete generalni izvajalec

Če imate izkušnje z gradnjo ali veliko mrežo kvalificirane delovne sile, se lahko odločite, da boste delovali kot lastni izvajalec in sami upravljali proces gradnje doma. Morda boste še vedno želeli sodelovati z arhitektom ali prenesti načrte za dom z interneta.

Delovanje kot lastni izvajalec je eden od načinov, kako lahko prihranite pri stroških. Če zmorete veliko dela opraviti sami, je to lahko eden najcenejših načinov za gradnjo hiše.

Kljub temu bi morali del dela še vedno opraviti podizvajalci, če prvič gradite hišo. Popravljanje vaših napak je lahko drago in dolgotrajno, zato, če niste prepričani v svoje sposobnosti, lahko najem strokovnjaka dolgoročno prihranite več denarja.

5. Potrdite svoje načrte

Čakanje in prenova vašega doma lahko stane veliko. Če na primer ne dobite vseh potrebnih dovoljenj pravočasno, boste porabili veliko časa (in denarja) za čakanje na odobritev dovoljenj. Vse spremembe, ki jih naredite v načrtu stavbe med postopkom gradnje, lahko tudi znatno povečajo skupne stroške gradnje. Zato je pomembno, da svoje načrte odobrite zgodaj v procesu načrtovanja, preden začnete graditi.

Poleg tega, če začnete z delom, ne da bi jih najprej odobrilo vaše mesto ali okrožje, tvegate, da vam bodo zaračunali visoko globo (ali še huje, da boste morali nekaj svojega že opravljenega dela ponoviti).

6. Predračunajte, načrtujte in cenite vse postavke

Ne čakajte do konca, da bi bili presenečeni nad stroški. Ustvarite proračun in ocenite vse, kar pričakujete, da boste porabili za dom. Čeprav morda že od začetka nimate popolne ocene, vam lahko začetek obvladovanja stroškov pomaga skozi celoten proces gradnje.

Kadar koli se cene spremenijo ali se doda strošek, se prepričajte, da ga dodate v svoj proračun. To bi moral biti dokument v živo, ki se spreminja, ko se vaši načrti spreminjajo, tako da veste, kje ste pri porabi, in ne tvegate, da vam zmanjka denarja.

Naredite prvi korak k pravi hipoteki.

Prijavite se na spletu za strokovna priporočila z resničnimi obrestnimi merami in plačili. Želim kupiti domRad bi refinanciral

7. Izbirajte gradbene materiale pametno

Različne vrste gradbenih materialov bodo imele različne stroške. Izbira stroškovno učinkovitih materialov lahko pripomore k temu, da bo projekt cenovno ugoden. Tukaj je nekaj, ki jih je treba upoštevati.

Regenerirani materiali

Čeprav je uporaba predelanih materialov, kot so stara vrata skednja ali les, v vaši hiši trendovska, obstaja praktičen razlog, da je tako priljubljena: prihrani denar. Poiščite predelana vrata, lesena tla, okna in okrasne predmete.

Ne veste, kje najti predelane materiale? Preverite Craigslist, Planet Reuse, trgovino za reševanje ali poiščite dom, ki ga trenutno rušijo, in preverite, ali lahko rešite katerega od starih materialov.

Montažne plošče

Montažne plošče so stenske plošče, ki so izdelane po meri v tovarni in poslane na gradbišče. Če stene zgradijo v zaprtih prostorih in jih pošljejo na gradbišče, pripravljene za namestitev, lahko zmanjšajo delovni čas pri gradnji in oblikovanju. To vam lahko pomaga prihraniti denar, ker ne plačujete dodatnega dela za gradnjo in okvirjanje sten.

Montažni beton

Tako kot montažne plošče je montažni beton beton, ki se vlije v kalup za večkratno uporabo, utrdi v zaprtih prostorih in nato pošlje na gradbišče. V povprečju stane montažni beton manj kot vlivanje na kraju samem, ker zmanjša delo na kraju samem in lahko pomaga preprečiti zamude zaradi vremenskih razmer.

Zabojniki za pošiljanje

Ta alternativna stanovanjska ideja uporablja stare ladijske zabojnike za strukturo doma. Ker je njihova struktura že nedotaknjena, vam lahko ta vrsta stanovanj pomaga prihraniti denar pri stroških gradnje. Seveda boste morali razmisliti o spremembah, ki jih boste morali narediti na zabojniku, da ga spremenite v bivalni prostor, stroški pa se povečajo, če uporabljate več kot en zabojnik.

Cob

Stol je mešanica slame, gline in podzemlja. Ta zemeljski material je tako debel, da zagotavlja energetsko učinkovite toplotne koristi. In ker je večina sestavin za storže na voljo brezplačno, lahko prihranite dober znesek pri materialnih stroških. Znano je tudi, da storž traja več sto let in potrebuje novo plast le, ko jo je treba sčasoma popraviti.

8. Kupite materiale s popustom

Materiali bodo eden vaših največjih stroškov (če ne celo največji) pri delu. Torej, če lahko zmanjšate proračun za materiale, boste znatno zmanjšali stroške gradnje svojega doma. Ko začnete nakupovati, vprašajte vsakega dobavitelja, ali ponuja gradbeni popust. Ja, prav je, da vprašaš. Morda ne kupujete materiala v dovolj veliki količini, da bi se kvalificirali, vendar ne škodi, če vprašate.

Če ne morete biti upravičeni do popusta na svoje materiale, lahko prosite svojega izvajalca, da kupi izdelke za vas s svojim popustom. Odvisno od vašega razmerja morda ne bodo zaračunali pribitka, da bi to storili namesto vas.

9. Dodajte energijsko učinkovite funkcije doma za rabate in davke

Zdi se, da so vsi pri gradnji zeleni in za to obstaja razlog za prihranek. Uporaba energetsko učinkovitih materialov, vključno z boljšo izolacijo in visoko učinkovitimi okni, lahko vnaprej stane več, vendar lahko na koncu prihrani denar za lastnike stanovanj z leti. Razmislite o sončni ali vetrni energiji kot viru energije, vendar preverite, ali sta na voljo na vašem območju in primerna za vaš določen kos zemlje.

Morda se boste lahko kvalificirali tudi za rabate in davčne olajšave za vgradnjo določenih energetsko učinkovitih elementov v vaš dom. 

10. DIY, kolikor lahko

Ali so v vašem domu določene zaključke, ki bi jih radi imeli, a si ne morete privoščiti? Čas je, da si ogledate nekaj videoposnetkov in poskusite sami. Če greste po poti DIY, lahko prihranite denar, zlasti ko gre za stvari, kot so barvanje ali polaganje talnih oblog.

Toda vsa dela, ki jih naredite sami, ne bodo prihranila denarja. Če ne veste, kako opraviti nekaj večjih opravil, na primer vodovodne ali električarske, vas lahko stane več, če nekdo popravi vaše napake.

Zaključek

Gradnja doma je lahko finančno izvedljiva alternativa za ljudi, ki se sprašujejo, ali bi morali kupiti dom . Ne samo, da vam lahko pomaga prihraniti denar, ampak vam omogoča, da prilagodite dom od velikosti in oblike do materialov, uporabljenih za njegovo gradnjo.

Dodaj odgovor